Акција контроле правних и физичких лица

Инспектори Службе за послове са странцима су провели опсежну инспекцијску контролу правних и физичких лица који пружају услуге смјештаја страним држављанима на подручју Сарајева и Источног Сарајева.

Контрола је проведена  на основу прикупљених оперативних сазнања Службе за послове са странцима да се одређени број правних и физичких лица који пружају услуге смјештаја страним држављанима на подручју Сарајева и Источног Сарајева,  а који се оглашавају путем онлине севиса „Боокинг.цом“, не придржава законских одредби у вези посједовања, овјере и вођења књиге страних гостију, те благовремене пријаве и одјаве странаца.

Током ове плански изведене акције,  извршена је контрола више од 200 објеката у којима се пружају услуге смјештаја страним држављанима.

Утврђене су бројне неправилности и непоштовање имиграционих прописа Босне и Херцеговине. Већина контролисаних објеката нису регистрована за пружање услуга смјештаја, те Служба предузима мјере из своје надлежности, а утврђене неправилности које се односе на надлежност других органа,  Служба ће прослиједити за то надлежним инспекцијским органима.

Служба за послове са странцима позива  правна и физичка лица која пружају услуге смјештаја страним држављанима да се јаве у надлежни теренски центар Службе ради информисања о свим законским обавезама које се односе на пријаву и одјаву странаца и вођење прописаних евиденција у складу са Законом о странцима.

Comments are closed.