Амбасадор Кувајта посјетио Службу

Амбасадор Кувајта, Њ. Е. Нассер Риден Тхамер Алмотаири посјетио је данас Службу за послове са странцима и састао се са директором Слободаном Ујићем.

Директор Ујић упознао је амбасадора Кувајта са надлежностима, организацијом, и функционисањем Службе за послове са странцима БиХ, те њеним активностима у борби против свих видова илегалних миграција. Овом приликом је разговарано о приоритетима рада и додатном јачању капацитета Службе, будућим плановима, као и о унапређењу сарадње ове двије институције.

Изразивши задовољство добрим економским односима који постоје између БиХ и Кувајта, Њ.Е. Нассер Алмотаири је истакао како Босна и Херцеговина постаје једна од омиљених туристичких дестинација за кувајтске држављане.

Директор Ујић је истакао да се у Босни и Херцеговини повећава број инвеститора држављана Кувајта, који улажу значајна средстава широм БиХ и запошљавају завидан број држављана БиХ. Служба ће, кроз ефикасно рјешавање боравишног статуса страних држављана и других питања из своје надлежности, наставити давати свој допринос и подршку у раду страних инвеститора у БиХ.

Саговорници су се сложили да је поштовање миграционих прописа од изузетне важности за Босну и Херцеговину, те су истакли значај даљег развоја Службе за послове са странцима БиХ.

Њ. Е. Нассер Алмотаири се захвалио на гостопримству и изразио увјерење да ће успјешна сарадња ове двије институције бити настављена, те је позвао директора Службе у званичну посјету Кувајту.

Comments are closed.