Посјета представника Краљевине Шведске

Начелник одјељења за националне операције јединице за везу полиције Краљевине Шведске Цхристер Браннеруд и Први секретар Амбасаде Шведске, Анна-Карин Херманссон,  посјетили су данас Службу за послове са странцима  и састали се са директором Слободаном Ујићем и замјеником директора Мирсадом Бузаром.

Разлог посјете представника Шведске јесте отварање канцеларије официра за везу Краљевине Шведске у БиХ, која ће почети са радом у априлу 2018 године. Официр за везу Краљевине Шведске ће бити контакт особа у БиХ за све нордијске земље, што ће значајно повећати могућност размјене информација и оперативних података у интересу обје стране.

Том приликом, гости су информисани о раду Службе за послове са странцима, њеним надлежностима, организацији, те о актуелној ситуацији по питању миграција у БиХ, са посебним освртом на значајно повећање броја илегалних миграната.

Директор Службе је дао пуну подршку раду канцеларије официра за везу и изразио увјерење да је отварање канцеларије заједнички интерес Босне и Херцеговине и Шведске обзиром бројне повезнице ове двије земље.

Comments are closed.