Saopštenja

Služba za poslove sa strancima i Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH udružuju snage

Ravnatelj Službe za poslove sa strancima, gospodin Žarko Laketa i ravnatelj Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, gospodin Marko Kubatlija, zajedno sa svojim timovima, održali su konstruktivan sastanak s ciljem unapređenja poslovne klime i privlačenja stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu.

Gospodin Kubatlija predstavio je rad i nadležnosti Agencije...

Read more

DTM – BEOGRAD

U Beogradu je održana prezentacija aktivnosti i izvještavanja Displacement Tracking Matrix (DTM) programa, koji je od iznimnog značaja za Službu za poslove sa strancima. Ovaj događaj je bio prilika za prezentiranje metodologije i nalaza DTM-a vezanih za migracijske tokove kroz Zapadni Balkan i praćenje ruta migracija.

DTM kao ključni alat...

Read more

Ravnatelj Žarko Laketa na prijemu u Veleposlanstvu Kine

  • Veleposlanik Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping , sinoć je u Sarajevu upriličio oproštajni prijem povodom kineske Nove godine. Na ovom svečanom dogadjaju prisustvovao je i ravnatelj Službe za poslove sa strancima, gospodin Žarko Laketa.
  • Veleposlanik Ji Ping istakao je da mu je...
Read more

AKCIJA PRETRESA PPC BLAŽUJ

U noći između 7. i 8. veljače, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uspješno su realizirali operativnu akciju pod nazivom „ Blažuj III “, gdje su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo i uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

Akcija je pokrenuta...

Read more

Posjeta Zastupnika Magazinovića Službi za poslove sa strancima

Dana 8. 2. 2024. godine Saša Magazinović, Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Predsjedavajući Kluba poslanika SDP BiH, posjetio je Službu za poslove sa strancima kako bi se informirao o trenutnoj migrantskoj situaciji u našoj zemlji i izazovima s kojima se Služba suočava.

Tokom posjete, Zastupnik...

Read more

Nastavak saradnje između Službe za poslove sa strancima i CIVIPOL-a

Ravnatelj Službe za poslove sa strancima, gospodin Žarko Laketa, održao je važan sastanak sa predstavnikom CIVIPOL-a iz Ministarstva unutarnjih poslova Francuske, gospodinom Jean Philippe Verneaom.

Glavna tema sastanka bila je nastavak suradnje između ove dvije institucije u oblasti migracija i sigurnosti. Ravnatelj Laketa detaljno je informisao gospodina Vernea o trenutnoj...

Read more

DTM – SASTANAK

Ravnatelj Službe za poslove sa strancima, gospodin Žarko Laketa i šef kabineta ravnatelja Službe, gospodin Goran Blagojević održali su sastanak sa regionalnim koordinatorom za DTM (Displacement Tracking Matrix) za Zapadni Balkan, gospodinom Bekimom Ajdinijem i koordinatorom DTM aktivnosti u Bosni i Hercegovini, gospodinom Amirom Draganovićem.

Na sastanku je bilo riječi...

Read more

Posjeta policijskog atašea unutarnjih poslova Kraljevine Španije Službi za poslove sa strancima – razgovor o izazovima migracija

Policijski ataše Ministarstva unutarnjih poslova Kraljevine Španije za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, gospođa Fani Nicolas Martinez posjetila je Službu za poslove sa strancima gdje je održala sastanak sa ravnateljem Službe, gospodinom Žarkom Laketom, zamjenikom ravnatelja Službe, gospodinom Alminom Imamovićem i šefom kabineta ravnatelja Službe, gospodinom Goranom Blagojevićem.

Sastanak ravnatelja Lakete i policijskog atašea Veleposlanstva Republike Francuske u BiH

Dana 31. 1. 2024. godine, ravnatelj Službe za poslove sa strancima Žarko Laketa, zajedno sa svojim suradnicima, održao je značajan sastanak sa policijskim atašeom za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Republike Francuske u BiH, pukovnikom Nacionalne žandarmerije, Philippom Gangloffom.

Na ovom sastanku, gospodin Gangloff predstavio je novu suradnicu, gospođu Marie Linne...

Read more

Ravnatelj Žarko Laketa održao sastanak sa policijskim atašeima Republike Austrije u BiH i Sjevernoj Makedoniji

Ravnatelj Službe za poslove sa strancima, gospodin Žarko Laketa zajedno sa zamjenikom ravnatelja Službe, gospodinom Alminom Imamovićem održao sastanak sa policijskim atašeom Ministarstva unutarnjih poslova Austrije u BiH, gospodinom Karlheinzom Gortanom i policijskim atašeom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije u Sjevernoj Makedoniji, gospodinom Manfredom Jurčevićem. Glavne teme sastanka bile su migracijski tokovi kroz...

Read more