SASTANAK DELEGACIJE UNHCR-a i SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA

Predstavnica UNHCR-a, gospođa Lucie Gagne danas je zajedno sa svojim suradnicima posjetila Službu za poslove sa strancima.

Ravnatelj Službe za poslove sa strancima, gospodin Žarko Laketa predvodio je današnji sastanak, na kojem se razgovaralo o dosadašnjim realiziranim aktivnostima na zajedničkom projektu, koji se trenutno sprovodi između UNHCR-a i Službe za poslove sa strancima.

Projekat pod nazivom „Omogućavanje rane identifikacije i registracije osoba kojima je potrebna međunarodna zaštita“, potpisan je početkom ove godine, a na današnjem sastanku razgovaralo se i o produženju ugovora za narednu godinu.

Kroz razmjenu iskustava pomenutog projekta, napravio se presjek dosadašnjih postignutih rezultata te su ustanovljeni dalji koraci i smjernice koje je potrebno slijediti, kako bi zajedničkim snagama projekat bio što bolje implementiran.

Ravnatelj Žarko Laketa izrazio je zahvalnost delegaciji UNHCR-a na posjeti i podršci u radu i razvoju Službe za poslove sa strancima, a obje strane su se usaglasile da će dobra suradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo. 

Comments are closed.