Састанак директора Лакете и полицијског аташеа Амбасаде Републике Француске у БиХ

Дана 31. 1. 2024. године, директор Службе за послове са странцима Жарко Лакета, заједно са својим сарадницима, одржао је значајан састанак са полицијским аташеом за унутрашњу безбједност Амбасаде Републике Француске у БиХ, пуковником Националне жандармерије, Филипом Ганглофом.

На овом састанку, господин Ганглоф представио је нову сарадницу, госпођу Марие Лине Моурел, која ће обављати функцију официра за везу из области миграција. Ова позиција има за циљ унапређење сарадње између Републике Француске и БиХ у питањима која се тичу миграција.

Господин Ганглоф истакао је важност ове сарадње и изразио задовољство због могућности у јачању веза између ове двије земље у области миграција, док је и господин Лакета, такође изразио своје задовољство због овог сусрета те истакао спремност Службе за послове са странцима за даљу сарадњу.

Очекује се да ће госпођа Лине допринијети унапређењу размјене информација и најбољих пракси између Републике Француске и БиХ у обласати миграција, што ће дати резултат ефикаснијим и боље координисаним приступом овом питању.

Овај састанак представља корак напријед у јачању сарадње између Републике Француске и БиХ у области миграција и показује посвећеност обје стране у рјешавању овог важног питања.

Comments are closed.