Посјета полицијског аташеа унутрашњих послова Краљевине Шпаније Служби за послове са странцима – разговор о изазовима миграција

Полицијски аташе Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније за Босну и Херцеговину, Србију и Црну Гору, госпођа Фани Николас Мартинез посјетила је Службу за послове са странцима гдје је одржала састанак са директором Службе, господином Жарком Лакетом, замјеником директора Службе, господином Алмином Имамовићем и шефом кабинета директора Службе, господином Гораном Благојевићем.

Током сусрета, директор Лакета упознао је госпођу Мартинез са радом Службе за послове са странцима и изазовима са којима се Служба суочава у контексту миграција. Разговарано је о актуелним трендовима миграција кроз Босну и Херцеговину као и о напорима Службе како да на што бољи начин одговори свим очекивањима у контексту рјешавања ирегуларних миграција.

Госпођа Мартинез исказала је важност међународне сарадње у рјешавању питања миграција и такође, нагласила спремност Краљевине Шпаније да пружи подршку и дијели своја искуства у овој области на шта је господин Лакета истакао значај оваквих сусрета за размјену информација и најбољих пракси у области миграција.

Закључујемо да је данашњи састанак показао посвећеност обје стране у проналажењу ефикасних рјешења за ово важно питање.

Comments are closed.