DTM – САСТАНАК

Директор Службе за послове са странцима, господин Жарко Лакета и шеф кабинета директора Службе, господин Горан Благојевић одржали су састанак са регионалним координатором за DTM (Displacement Tracking Matrix) за Западни Балкан, господином Бекимом Ајдинијем и координатором DTM активности у Босни и Херцеговини, господином Амиром Драгановићем.

На састанку је било ријечи о имплементацији DTM-а на подручју БиХ, као и на подручју земаља Западног Балкана. Такође, разговарало се о тренутној мигрантској ситуацији у БиХ, с нагласком на тренутне трендове и показатеље илегалних миграција.

Господа Ајдини и Драгановић, истакли су изузетну сарадњу и подршку, од самог почетка, са Службом за послове са странцима у спровођењу DTM активности те је на састанку договорена и даља сарадња и координација између Службе за послове са странцима и DTM тима. Овај састанак представља наставак успјешне сарадње, на обострасно задовољство, те потврђује посвећеност оба партнера у рјешавању питања миграција на подручју Босне и Херцеговине.

Comments are closed.