Посјета замјенице директора Програма за сарадњу у Амбасади Швицарске у Босни и Херцеговини Служби за послове са странцима

Данас је у просторијама Службе за послове са странцима одржан састанак између замјенице директора Програма за сарадњу у Амбасади Швицарске, госпође Чантал Фелдер, директора Службе, господина Жарка Лакете и замјеника директора Службе, господина Алмина Имамовића.

Госпођа Чантал Фелдер је овом приликом упознала новоизабраног замјеника директора Службе, господина Имамовића, те му је пожељела успјешан рад на новој функцији.

Директор Службе за послове са странцима, господин Жарко Лакета искористио је данашњи састанак како би госпођу Фелдер упознао са тренутном мигрантском ситуацијом у БиХ, досадашњим радом Службе и свим изазовима с којима се она суочава. Такође, господин Лакета представио је процес транзиције, односно, пренос управљања илегалним миграцијама са међунароних институција на институције БиХ као и кључне активности и резултате Службе те истакао важност континуиране подршке и сарадње са партнерима попут Швицарске.

Госпођа Фелдер, похвалила је рад Службе за послове са странцима и препознала њене резултате у управљању илегалним миграцијама у БиХ те истакла важност улоге Службе у овој области.

Данашњи састанак учврстио је разумијевање изазова и потреба Службе за послове са странцима од стране Амбасаде Швицарске у БиХ, којом приликом је потврђена посвећеност обје стране у јачању сарадње у области миграција.

Comments are closed.