Posjeta zamjenice ravnatelja Programa za suradnju u Veleposlanstvu Švicarske u Bosni i Hercegovini Službi za poslove sa strancima

Danas je u prostorijama Službe za poslove sa strancima održan sastanak između zamjenice ravnatelja Programa za suradnju u Veleposlanstvu Švicarske, gospođe Chantal Felder, ravnatelja Službe, gospodina Žarka Lakete i zamjenika ravnatelja Službe, gospodina Almina Imamovića.

Gospođa Chantal Felder je ovom prilikom upoznala novoizabranog zamjenika ravnatelja Službe, gospodina Imamovića, te mu je poželjela uspješan rad na novoj funkciji.

Ravnatelj Službe za poslove sa strancima, gospodin Žarko Laketa iskoristio je današnji sastanak kako bi gospođu Chantal Felder upoznao sa trenutnom migrantskom situacijom u BiH, dosadašnjim radom Službe i svim izazovima s kojima se ona suočava. Takođe, gospodin Laketa predstavio je proces tranzicije, odnosno, prenos upravljanja ilegalnim migracijama sa međunaronih institucija na institucije BiH kao i ključne aktivnosti i rezultate Službe te istakao važnost kontinuirane podrške i suradnje sa partnerima poput Švicarske.

Gospođa Chantal Felder, pohvalila je rad Službe za poslove sa strancima i prepoznala njene rezultate u upravljanju ilegalnim migracijama u BiH te istakla važnost uloge Službe u ovoj oblasti.

Današnji sastanak učvrstio je razumijevanje izazova i potreba Službe za poslove sa strancima od strane Veleposlanstva Švicarske u BiH, kojom prilikom je potvrđena posvećenost obje strane u jačanju suradnje u oblasti migracija.

Comments are closed.