Наставак сарадње између Службе за послове са странцима и CIVIPOLA-а

Директор Службе за послове са странцима, господин Жарко Лакета, одржао је важан састанак са представником CIVIPOL-а из Министарства унутрашњих послова Француске, господином Жан Филипом Вернеом.

Главна тема састанка била је наставак сарадње између ове двије институције у области миграција и безбједности. Директор Лакета детаљно је информисао господина Вернеа о тренутној мигрантској ситуацији у Босни и Херцеговини, истичући кључне трендове и руте кретања миграната.

Разговарало се о актуелним изазовима са којима се суочава Босна и Херцеговина у вези с миграцијама, као и о потребама за јачањем капацитета и сарадње у овој области.

Господин Жан Филип Верне истакао је значај данашњег састанка као одличне смјернице за унапређење сарадње између Службе за послове са странцима и CIVIPOL-а МУП-а Француске.

Такође, на састанку је наглашена важност даљег развоја ове сарадње у циљу ефикаснијег одговора на изазове миграција и безбједности, што представља још један корак којим се потврђује важност дијалога и заједничког дјеловања у суочавању са сложеним питањима миграција у савременом свијету.

Comments are closed.