Посјета Посланика Магазиновића Служби за послове са странцима

Дана 8. 2. 2024. године Саша Магазиновић, Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и Предсједавајући Клуба посланика СДП БиХ, посјетио је Службу за послове са странцима како би се информисао о тренутној мигрантској ситуацији у нашој земљи и изазовима с којима се Служба суочава.

Током посјете, Посланик Магазиновић имао је прилику разговарати с директором Службе, господином Жарком Лакетом о регулисању радног и боравишног статуса страних држављана запослених у Босни и Херцеговини, с посебним освртом на спортисте. Такође, директор Лакета нагласио је да је Служба овлаштена у поступку овјеравања позивних писама и одобрења привремених боравака у Босни и Херцеговини, те су на састанку разматране могућности за законско убрзање и унапређење ових процедура како би се олакшао процес рада и боравка страних држављана у БиХ. Посланик Магазиновић истакао је важност брзог рјешавања ових питања како би се подржао рад и боравак страних држављана у Босни и Херцеговини.

На крају радног састанка, директор Лакета захвалио се господину Магазиновићу на конструктивном разговору и разумијевању комплексности мигрантске ситуације у Босни и Херцеговини, као и потреби за ефикаснијим законским рјешењима која ће подржати рад и боравак страних држављана у земљи.

Comments are closed.