АКЦИЈА ПРЕТРЕСА ППЦ БЛАЖУЈ

У ноћи између 7. и 8. фебруара, полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, успјешно су спровели оперативну акцију под називом „ Блажуј 3 “, гдје су под надзором тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и уз наредбу Општинског суда у Сарајеву, извршили претрес Привременог прихватног центра Блажуј.

Акција је покренута након информација Службе за послове са странцима и других сигурносних агенција, о могућем оружаном сукобу између организованих група миграната. Циљ акције био је проналажење нелегалног наоружања, наркотика и других предмета који могу угрозити безбједност корисника и упосленика Привременог прихватног Центра Блажуј или потичу из извршења кривичног дјела. Претресом је обухваћено укупно 496 особа.

Једно лице је лишено слободе због основане сумње да је починило кривично дјело Посједовање и омогућавање уживања опојних дрога. Осумњичени је предат у Просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево. Током акције, пронађен је садржај материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу, а такође пронађени су и одузети предмети који могу угрозити безбједност корисника и упосленика ППЦ Блажуј. Напомињемо, током акције није забиљежен оружани сукоб.

Директор Службе за послове са странцима, господин Жарко Лакета, истакао је важност превентивних мјера и континуираног мониторинга ситуације у Привременим прихватним центрима како би се спријечили потенцијални инциденти.

Такође, господин Лакета изразио је захвалност МУП-у КС на њиховој подршци и успјешној реализацији акције у ППЦ Блажуј, истичући да је сарадња са МУП-ом КС била кључна за брзу и ефикасну интервенцију, која је проузроковала спрјечавањем потенцијалног оружаног сукоба. Нагласио је да ће се наставити сарадња са МУП-ом КС те да ће Служба за послове са странцима и даље предузимати све неопходне мјере и радње из своје надлежности како би спријечила сличне ситуације у будућности.

Comments are closed.