Разговор између директора Службе за послове са странцима и регионалног стручњака за заштиту и родна питања при Европској комисији за хуманитарну помоћ и Канцеларији за цивилну заштиту

Директор Службе за послове са странцима, господин Жарко Лакета, данас је примио у посјету регионалног стручњака за заштиту и родна питања при Европској комисији за хуманитарну помоћ и Канцеларији за цивилну заштиту, Елиану Ирато, у пратњи својих колега из сродних организација које се баве хуманитарним радом, заштитом и бригом миграната, с посебним акцентом на рањиве категорије, жене, малољетну дјецу без пратње и породице.

Током састанка, госпођа Ирато је истакла важност заштите људских права миграната, с обзиром на то да су они често изложени разним облицима дискриминације и кршењу њихових основних права. Нагласила је потребу за посебном пажњом и бригом како би се осигурало да се њихова права поштују и штите.

Директор Лакета изразио је пуно разумијевање за изазове с којима се суочавају мигранти и истакао да се Служба за послове са странцима труди да им помогне на најбољи могући начин у домену своје надлежности и додао је да ће Служба наставити да пружа подршку мигрантима и радити на унапређењу њихових услова током боравка у Босни и Херцеговини.

Кроз заједничке напоре у заштити људских права миграната , обје стране су показале посвећеност овој проблематици и на тај начин су се усагласили да идемо ка стварању једног друштва у којем се сваки појединац третира с поштовањем, без обзира одакле долази.

Comments are closed.