DTM – BEOGRAD

U Beogradu je odr┼żana prezentacija aktivnosti i izvje┼ítavanja Displacement Tracking Matrix (DTM) programa, koji je od iznimnog zna─Źaja za Slu┼żbu za poslove sa strancima. Ovaj doga─Ĺaj je bio prilika za prezentiranje metodologije i nalaza DTM-a vezanih za migracijske tokove kroz Zapadni Balkan i pra─çenje ruta migracija.

DTM kao klju─Źni alat koji pru┼ża korisne informacije o migracijama, omogu─çava precizno pra─çenje i razumijevanje dinamike migracijskih tokova. Prezentacije su obuhvatile detaljne analize migracijskih ruta i trendova, pru┼żaju─çi dublji uvid u migracijske procese i izazove sa kojima se suo─Źava regija Zapadnog Balkana.

Diskusije tijekom doga─Ĺaja naglasile su va┼żnost suradnje izme─Ĺu IOM-a, DTM-a i Slu┼żbe za poslove sa strancima u rje┼íavanju pitanja vezanih za migracije. Ovaj skup je tako─Ĺe bio prilika za razmjenu iskustava i najboljih praksi u oblasti migracija, ┼íto ─çe dodatno oja─Źati kapacitete svih sudionika u suo─Źavanju sa migracijskim izazovima na Zapadnom Balkanu.

Comments are closed.