Служба за послове са странцима и Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ удружују снаге

Директор Службе за послове са странцима, господин Жарко Лакета и директор Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ, господин Марко Кубатлија, заједно са својим тимовима, одржали су конструктиван састанак с циљем унапређења пословне климе и привлачења страних инвестиција у Босну и Херцеговину.

Господин Кубатлија представио је рад и надлежности Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ, истакавши важност сарадње са Службом за послове са странцима. Олакшано регулисање боравишног статуса страним држављанима, који желе инвестирати у нашу земљу, од великог је значаја јер на тај начин унапређујемо пословно окружење, што би имало позитиван утицај на економски развој БиХ.

Сарадња ове двије агенције има за циљ привлачење страних инвестиција и унапређење економског развоја земље.

С тога, директор Лакета истакао је спремност да пружи услуге из надлежности Службе за послове са странцима на несебичан начин, како би олакшали процес инвестирања страних држављана у БиХ.

А обје агенције се надају да ће наставак њихове сарадње допринијети стварању ефикасног и атрактивног окружења за инвестирање страних држављана у Босни и Херцеговини.

Comments are closed.