Директор Жарко Лакета присуствовао састанку у Управи државне граничне полиције у Паризу

Директор Службе за послове са странцима, Жарко Лакета, директор Граничне полиције БиХ Мирко Купрешаковић и директор Државне агенције за истраге и заштиту Дарко Ћулум, данас су одржали састанак са представницима Управе државне границе (DNPAF) у Паризу. На састанку су разматране теме од заједничког интереса, укључујући питања о безбједносним изазовима, управљању миграцијама, кријумчарењу и трговини људима, сцхенгену и активностима Фронтекса. Кроз размјену стручних искустава, истакнута је обострана посвећеност јачању оперативне сарадње.

Директор Лакета, захвалио се представницима Управе државне границе (DNPAF) на позиву и истакао да је Служба за послове са странцима, у потпуности отворена за сарадњу.

На састанку су присуствовали и помоћник директора за организацију и операције ГП БиХ Драган Кулић, начелник Сектора криминалстичке полиције МУП-а УСК Јусуф Мешић, представници Управе државне граничне полиције у Паризу, Ренуд Бернард (Renaud Bernhardt - contrôleur général, sous-directeur des frontières), Стефани Геј ( Stephane Gay - commandant divisionnaire fonctionnel) i Гилиаме Галин (Guillaume Gallouin - contrôleur général, Directeur national adjoint de la police aux frontières).

Директору Лакети, у знак захвалности за досадашњу сарадњу и подршку уручена је медаља Државне граничне полиције у Француској.

Comments are closed.