Замјеник директора

Алмин Имамовић је на позицију замјеника директора Службе за послове са странцима именован Одлуком Савјета министара БиХ од 07. децембра 2023. године.

На ову позицију именован је са мјеста инспектора за странце у Служби за послове са странцима, које је обављао од 2012. године. Као виши стручни сарадник - инспектор за странце радио је у Служби за послове са странцима од 2012. до 2021. године у Теренском центру Тузла као и осталим теренским центрима у БиХ, те као координатор - инспектор за странце у Привремено прихватном центру Мирал - Велика Кладуша 2021. године и Привремено прихватном центру Липа - Бихаћ у периоду од 2021. до 2023. године.

Дипломирао је 2003. године на Универзитету у Тузли. Током професионалне каријере, присуствовао је бројним конференцијама, семинарима и округлим столовима из различитих области те завршио низ специјалистичких обука у организацији Министарства безбједности БиХ, Обавјештајно - безбједносне агенције БиХ, Организације за европску безбједност и сарадњу (OSCE), Министарства правде Сједињених америчких држава (US Department of Justice), Министарства спољних послова – Канцеларије дипломатске безбједности (US Department of State-Bureau of Diplomatic Security), Међународне организације за миграције (IOM), Високог комесаријата Организације уједињених нација за избјеглице (UNHCR ), Уједињених нација (UN) и других.