Командант ЕУФОР-а у посјети Служби

Командант мировних снага ЕУФОР-а у БиХ генерал-мајор Антон Валднер посјетио је данас сједиште Службе за послове са странцима и том приликом одржао састанак с руководством Службе о актуелном стању и питањима која су у њеној надлежности, с посебним нагласком на проблеме повећаног броја илегалних миграната у БиХ.

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић упознао је команданта ЕУФОР-а са радом Службе, надлежностима, организационом структуром  и  улогом коју она  има у сигурносном систему БиХ, као и са тренутном ситуацијом вишеструког повећања илегалних миграната у БиХ, јер се број миграната у претходној години драстично повећао, а тај тренд се наставио се и у 2018. години.

Генерал-мајор Антон Валднер нагласио је да ЕУФОР препознаје кључну улогу Службе за послове са странцима у обезбјеђењу  сигурног окружења  у БиХ.

„Ја, као командант ЕУФОРА, убијеђен сам да ће наша сарадња бити успјешна и  истичем да је ЕУФОР спреман да подржи Службу за послове са странцима у складу са нашим мандатом како би помогли институцијама БиХ у одржавању сигурног окружења у БиХ“, изјавио је Валднер. Он је нагласио и да ће се потписивањем Меморандума о разумијевању, успоставити још боља сарадња између Службе и ЕУФОР-а, с обзиром да се обје организације баве питањем сигурности.

Директор се захвалио команданту на посјети и пруженој подршци и нагласио да и поред отежаних околности, заједничким дјеловањем и свакодневном сарадњом надлежних институција, Служба успјешно контролише тренд додатног повећања илегалних улазака и спрјечава појава мигрантске кризе у БиХ.

Comments are closed.