SASTANAK ZAMJENIKA DIREKTORA I POMOĆNIKA DIREKTORA SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA SA POLICIJSKIM ATAŠEOM AMBASADE R. AUSTRIJE

Zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Mirsad Buzar i pomoćnik direktora Grenko Arapović, primili su u posjetu policijskog atašea u Ambasadi R.Austrije Karlheinz Gortana i Aly Staubmana iz Odjela za međunarodnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova R.Austrije.
Tokom sastanka je razgovarano o aktuelnoj situaciji po pitanju migracija u BiH, izazovima u svakodnevnom radu, te aktivnostima koje Služba kontinuirano preduzima u prevenciji i borbi protiv iregularnih migracija.
Zamjenik Buzar je iskazao zahvalnost policijskom atašeu na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i podršci koju pružaju Službi za poslove sa strancima a posebno u dijelu jačanja kapaciteta kroz specijalističke treninge i obuke koje se provode u saradnji sa Joint Coordination Platform ( JCP ). Iskazana je spremnost za nastavak i jačanje saradnje sa ciljem uspješnije prevencije i borbe protiv iregularnih migracija i sigurnosnih izazova koja takva kretanja prate.

Comments are closed.