Zamjenik direktora

Mirsad Buzar┬áje na poziciju zamjenika direktora Slu┼żbe za poslove sa strancima imenovan Odlukom Vije─ça ministara BiH od 12. maja 2017. godine.

Na ovu poziciju imenovan je sa mjesta ┼íefa Odsjeka za operativno-obavje┼ítajnu podr┼íku u Slu┼żbi za poslove sa strancima, koje je obavljao od 2008. godine. Kao vi┼íi stru─Źni saradnik za poslove operativnog rada i planiranja radio je u Slu┼żbi za poslove sa strancima od 2007. do 2008. godine, te na registraciji tra┼żilaca azila u Sektoru za azil Ministarstva sigurnosti BiH u periodu 2005-2007. godine. Na poslovima kontrole kretanja i boravka stranaca radio je u Ministarstvu unutra┼ínjih poslova Kantona Sarajevo kao inspektor-stru─Źni saradnik od 2001. do 2005. godine.

Diplomirao je na Fakultetu politi─Źkih nauka Univerziteta u Sarajevu, postdiplomski studij ÔÇ×Me─Ĺunarodna bezbjednost i diplomatijaÔÇť zavr┼íio je na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, te na istom Fakultetu zavr┼íio i doktorski studij, ─Źime je stekao zvanje doktora sigurnosnih nauka.

Tokom profesionalne karijere prisustvovao je brojnim konferencijama, seminarima i okruglim stolovima iz razli─Źitih oblasti te zavr┼íio niz specijalisti─Źkih obuka u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH, OSCE-a, US Department of Justice, US Department of State-Bureau of Diplomatic Security, IOM-a, UNHCR-a, UN-đ░ i drugih. Pored navedenog, bio je ─Źlan vi┼íe radnih grupa Vije─ça ministara Bosne i Hercegovine zadu┼żenih za izradu strate┼íkih dokumenata.