Директор ИЦИТАП-а у посјети Служби

Директор ИЦИТАП-а у БиХ, Цхарлес W. Беннетт посјетио је Службу за послове са странцима и састао се са директором Слободаном Ујићем.

Обзиром да је ово прва посјета директора ИЦИТАП-а Служби за послове са странцима од када је Слободан Ујић именован за директора Службе, разговарано је о приоритетима рада и додатном јачању капацитета Службе, будућим плановима, као и о унапређењу сарадње Службе са ИЦИТАП-ом.

Директор Ујић је истакао добру сарадњу Службе са ИЦИТАП-ом који је у протеклим годинама био значајна подршка раду Службе, посебно у јачању њених материјално-техничких и кадровских капацитета. Све то допринијело је укупном јачању капацитета Службе за послове са странцима и њеној ефикасној борби против илегалних миграција.

На састанку је разговарано и о имплементацији пројекта Биометрије у Служби за послове са странцима који финансира и имплементира ИЦИТАП. У контексту наведеног, разговарано је о потребама за одређеним специјалистичким обукама намијењеним инспекторима за странце с циљем додатног унапређења квалитета њиховог рада.

Беннетт је рекао да ИЦИТАП стоји на располагању Служби за послове са странцима за сваки вид помоћи и подршке, како би се што ефикасније супротставила свим сигурносним изазовима данашњице. Он је честитао директору Службе на именовању и пожелио успјех у будућем раду.

Директор Ујић се захвалио ИЦИТАП-у и Влади САД на доприносу у развоју Службе и изразио увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена.

No Comments Yet.