Посјета аташеа за безбједност амбасаде САД

Аташе за безбједност Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ, Маттхењ Л. Голбус посјетио је данас (14.09.2017. године) Службу за послове са странцима и састао се са директором Слободаном Ујићем.
Том приликом господин Голбус је информисан о раду Службе за послове са странцима, њеним надлежностима, и Компетенцијама. Директор Ујић је дао посебан осврт на актуелну ситуацији по питању миграција у БиХ, обзиром на значајно повећање броја илегалних миграната. Истакнуто је да је у првих осам мјесеци 2017 године, број илегалних миграната у Босни и Херцеговини повећан за 320% у односу на исти период прошле године. С друге стране, значајан је и пораст уласка и боравка странаца из земаља безвизног и визног режима, као резултат повећаног интереса странаца за посјету и боравак у БиХ.
Директор Ујић је посебно нагласио добру сарадњу Службе са Властима Сједињених Америчких Држава и истакао успјешност акција које је Служба проводила у сарадњи са америчким безбједносним агенцијама.
Голбус је рекао да Амбасада Сједињених Америчких Држава стоји на располагању Служби за послове са странцима за сваки вид помоћи и подршке, како би се што ефикасније супротставила свим сигурносним изазовима данашњице.
Директор Ујић се захвалио Влади САД на доприносу у развоју Службе и изразио увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена.

Comments are closed.