Протјеран држављанин Црне Горе

Проводећи појачане оперативне мјере контроле кретања и боравка странаца на подручју БиХ, Служба за послове са странцима је дана 21.12.2015. године изрекла мјеру протјеривања са забраном уласка и боравка у БиХ на период од 3 године држављанину Црне Горе Ф.Б. (рођен 1970. године), који је проглашен пријетњом националној сигурности БиХ.

Црногорски држављанин лоциран је од стране инспектора за странце на подручју Сарајева те је у циљу осигурања извршења мјере протјеривања те ограничења кретања због пријетње националној сигурности БиХ, смјештен под надзор у Имиграциони центар.

Исти је у Босни И Херцоговини до сада боравио на основу одобрења привременог боравка по основу брачне заједнице са држављанком БиХ, а Служба је одмах по прикупљању података о његовим активностима које могу нарушити сигурност наше земље, истог процесуирала те се предузимају даље мјере у циљу његовог удаљења из БиХ.

Служба за послове са странцима ће и у наредном периоду наставити проводити појачане контроле кретања и боравка странаца у БиХ те својим дјеловањем давати пуни допринос сигурности БиХ.

No Comments Yet.