Saopštenja

POSJETA EVROPSKOG OFICIRA ZA VEZU ZA MIGRACIJE SLUŽBI ZA POSLOVE SA STRANCIMA

Direktor Službe za poslove sa strancima, Žarko Laketa danas je primio u nastupnu posjetu Ričarda Goldšmita ( Richard Goldschmidt ), evropskog oficira za vezu za migracije ( EMLO ), službeno stacioniranim u kancelariji Delegacije EU u Beogradu. 

U fokusu razgovora direktora Lakete i gospodina Goldšmita ( Goldschmidt ) bilo je provođenje...

Read more

Pregovori o produženju partnerskog ugovora između UNHCR-a i SPS

Danas je održan radni sastanak predstavnika UNHCR-a i direktora Službe za poslove sa strancima. 

Delegacija UNHCR-a i direktor Žarko Laketa sastali su se danas u prostorijama Službe za poslove sa strancima, gdje se tokom sastanka razgovaralo o aktivnostima koje se sprovode na trenutnom zajedničkom projektu po nazivom: „Olakšanje rane identifikacije i...

Read more

ISPRAĆAJ U PENZIJU

Povodom odlaska u penziju dugogodišnje državne službenice Službe za poslove sa strancima, Goranke Tomas, danas je u prostorijama Službe organizovan svečani ispraćaj kojem su prisustvovali zamjenik direktora Službe, Mirsad Buzar i pomoćnik direktora Službe, Grenko Arapović.

Goranka Tomas, šefica TC Ljubuški, danas nakon dugo godina posvećenog i vrijednog rada u...

Read more

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Dana 22.09.2023. godine Služba za poslove sa strancima izvršila je povratak stranih državljana u njihovu zemlju porijekla, a koja su nezakonito boravila u Bosni i Hercegovini. Prije udaljenja, lica su bila smještena pod nadzor u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

Povratak je realizovan  komercijalnim letom sa Međunarodnog aerodroma...

Read more

SPS I GP BIH  USPJEŠNO OTKRILI I SPRIJEČILI NEREGULARNE MIGRACIJE

Služba za poslove sa strancima i Granična policija BiH svakodnevno iskazuju odlučnost da se posvete svim bitnim pitanjima koja su u fokusu ilegalnih migracija, a koja su ključna za otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija, čime bi još efikasnije osigurali bezbjednost građana na području BiH. 

U prethodnom periodu su preduzimane mjere...

Read more

SASTANAK DIREKTORA LAKETE SA AMBASADORICOM BiH U KRALJEVINI ŠPANIJI I AMBASADOROM BiH U ISLAMSKOJ REPUBLICI PAKISTAN

Novoizabrana ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji, Vesna Andree Zaimović i novoizabrani ambasador BiH u Islamskoj Republici Pakistan, Emin Čohodarević posjetili su Službu za poslove sa strancima, gdje ih je direktor Žako Laketa sa svojim bliskim saradnicima dočekao. 

Na samom početku razgovora, direktor Laketa čestitao je gostima na novoizabranoj funkciji i...

Read more

Zamjenik direktora SPS Mirsad Buzar, Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy i direktor GP BiH Mirko Kuprešaković održali sastanak

Zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Mirsad Buzar, direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković i Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy sa svojim saradnicima, održali su sastanak u prostorijama Granične policije BiH.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj i migrantskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o važnosti nastavka izrazito...

Read more

SPS i GP BiH nastavljaju zajedničke aktivnosti u cilju suzbijanja nezakonitih migracija

U cilju suzbijanja nezakonitih migracija, nastavljene su zajedničke planske aktivnosti pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH i Granične policije BiH, shodno potpisanom Okvirnom planu zajedničkog postupanja i saradnje između navedene dvije agencije.

Shodno navedenom, zajedničke planske aktivnosti su u proteklim danima realizovane na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na ulasku u Bosnu i Hercegovinu, gdje...

Read more

SASTANAK DIREKTORA LAKETE I PRVOG SEKRETARA AMBASADE PALESTINE U BIH

Direktor Službe za poslove sa strancima Žarko Laketa i šef kabineta Službe, Goran Blagojević primili su danas u posjetu prvog sekretara Ambasade Palestine u BiH, g. Wassima A.M. Farraja (Wassim A.M. Farraj) i predsjednika Udruženja Palestinske Zajednice u BiH, g. Majeda Maaroufa (Majed Maarouf).

S obzirom na to da je...

Read more

DIREKTOR SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA ŽARKO LAKETA U POSJETI TURSKOJ AGENCIJI ZA MEĐUNARODNU SARADNJU (TIKA)

Šef Agencije za međunarodnu saradnju Republike Turske ( TIKA ), Ugur Tanyeli dočekao je delegaciju Bosne i Hercegovine i istakao važnost unapređivanja saradnje sa zemljama regiona s ciljem boljeg upravljanja migracijama na cijeloj balkanskoj ruti. 

Turska razvojna agencija (TIKA) razvija dobre odnose sa zemljama regiona, a bilateralni odnosi između Turske...

Read more

NASTAVAK STUDIJSKE POSJETE REPUBLICI TURSKOJ I JOŠ JEDAN RADNI SASTANAK DIREKTORA SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA

Direktor Službe za poslove sa strancima Žarko Laketa sa svojim saradnicima održao je sastanak u Ministarstvu inostranih poslova Republike Turske.

Zamjenik glavnog rukovodioca za konzularne poslove,  Turker Oba poželio je dobrodošlicu delegaciji Bosne i Hercegovine te je na samom početku konstatovao dobru saradnju sa Službom za poslove sa strancima i...

Read more

© SLUŽBA ZA POSLOVE SA STRANCIMA 2022