SASTANAK DIREKTORA LAKETE I PRVOG SEKRETARA AMBASADE PALESTINE U BIH

Direktor SluĆŸbe za poslove sa strancima Ćœarko Laketa i ĆĄef kabineta SluĆŸbe, Goran Blagojević primili su danas u posjetu prvog sekretara Ambasade Palestine u BiH, g. Wassima A.M. Farraja (Wassim A.M. Farraj) i predsjednika UdruĆŸenja Palestinske Zajednice u BiH, g. Majeda Maaroufa (Majed Maarouf).

S obzirom na to da je ovo prva posjeta g. Wassima SluĆŸbi za poslove sa strancima, na sastanku su predstavljene nadleĆŸnosti, organizacija i aktivnosti SluĆŸbe koje su obiljeĆŸile prethodni period.

Razgovaralo se i o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH a direktor Laketa spomenuo je da je veoma mali broj migranata u BiH koji su se izjasnili kao drĆŸavljani Palestine.

Kada su u pitanju drĆŸavljani Palestine, o rjeĆĄavanju njihovog statusa u BiH, SluĆŸba za poslove sa strancima se pobrine da procedura bude sprovedena u zakonskom roku i spremna je da izađe u susret za svaku vrstu pomoći. 

Na kraju sastanka, istakla se dobra dosadaĆĄnja saradnja između Ambasade Palestine i SluĆŸbe za poslove sa strancima, a izraĆŸena je obostrana spremnost za nastavak joĆĄ bolje i uspjeĆĄnije saradnje. 

Comments are closed.