SASTANAK DIREKTORA LAKETE I PRVOG SEKRETARA AMBASADE PALESTINE U BIH

Direktor Slu┼żbe za poslove sa strancima ┼Żarko Laketa i ┼íef kabineta Slu┼żbe, Goran Blagojevi─ç primili su danas u posjetu prvog sekretara Ambasade Palestine u BiH, g. Wassima A.M. Farraja (Wassim A.M. Farraj) i predsjednika Udru┼żenja Palestinske Zajednice u BiH, g. Majeda Maaroufa (Majed Maarouf).

S obzirom na to da je ovo prva posjeta g. Wassima Slu┼żbi za poslove sa strancima, na sastanku su predstavljene nadle┼żnosti, organizacija i aktivnosti Slu┼żbe koje su obilje┼żile prethodni period.

Razgovaralo se i o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH a direktor Laketa spomenuo je da je veoma mali broj migranata u BiH koji su se izjasnili kao dr┼żavljani Palestine.

Kada su u pitanju dr┼żavljani Palestine, o rje┼íavanju njihovog statusa u BiH, Slu┼żba za poslove sa strancima se pobrine da procedura bude sprovedena u zakonskom roku i spremna je da iza─Ĺe u susret za svaku vrstu pomo─çi. 

Na kraju sastanka, istakla se dobra dosada┼ínja saradnja izme─Ĺu Ambasade Palestine i Slu┼żbe za poslove sa strancima, a izra┼żena je obostrana spremnost za nastavak jo┼í bolje i uspje┼ínije saradnje. 

Comments are closed.