Posjeta policijskog atašea unutrašnjih poslova Kraljevine Španije Službi za poslove sa strancima – razgovor o izazovima migracija

Policijski ataše Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Španije za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, gospođa Fani Nicolas Martinez posjetila je Službu za poslove sa strancima gdje je održala sastanak sa direktorom Službe, gospodinom Žarkom Laketom, zamjenikom direktora Službe, gospodinom Alminom Imamovićem i šefom kabineta direktora Službe, gospodinom Goranom Blagojevićem.

Tokom susreta, direktor Laketa upoznao je gospođu Martinez sa radom Službe za poslove sa strancima i izazovima sa kojima se Služba suočava u kontekstu migracija. Razgovarano je o aktuelnim trendovima migracija kroz Bosnu i Hercegovinu kao i o naporima Službe kako da na što bolji način odgovori svim očekivanjima u kontekstu rješavanja iregularnih migracija.

Gospođa Martinez iskazala je važnost međunarodne saradnje u rješavanju pitanja migracija i takođe, naglasila spremnost Kraljevine Španije da pruži podršku i dijeli svoja iskustva u ovoj oblasti na šta je gospodin Laketa istakao značaj ovakvih susreta za razmjenu informacija i najboljih praksi u oblasti migracija.

Zaključujemo da je današnji sastanak pokazao posvećenost obje strane u pronalaženju efikasnih rješenja za ovo važno pitanje.

Comments are closed.