DTM – SASTANAK

Direktor Slu┼żbe za poslove sa strancima, gospodin ┼Żarko Laketa i ┼íef kabineta direktora Slu┼żbe, gospodin Goran Blagojevi─ç odr┼żali su sastanak sa regionalnim koordinatorom za DTM (Displacement Tracking Matrix) za Zapadni Balkan, gospodinom Bekimom Ajdinijem i koordinatorom DTM aktivnosti u Bosni i Hercegovini, gospodinom Amirom Draganovi─çem.

Na sastanku je bilo rije─Źi o implementaciji DTM-a na podru─Źju BiH, kao i na podru─Źju zemalja Zapadnog Balkana. Tako─Ĺe, razgovaralo se o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH, s naglaskom na trenutne trendove i pokazatelje ilegalnih migracija.

Gospoda Ajdini i Draganovi─ç, istakli su izuzetnu saradnju i podr┼íku, od samog po─Źetka, sa Slu┼żbom za poslove sa strancima u sprovo─Ĺenju DTM aktivnosti te je na sastanku dogovorena i dalja saradnja i koordinacija izme─Ĺu Slu┼żbe za poslove sa strancima i DTM tima. Ovaj sastanak predstavlja nastavak uspje┼íne saradnje, na obostrasno zadovoljstvo, te potvr─Ĺuje posve─çenost oba partnera u rje┼íavanju pitanja migracija na podru─Źju Bosne i Hercegovine.

Comments are closed.