Direktor Laketa prisustvovao sastanku u Upravi državne granične policije u Parizu

Direktor Službe za poslove sa strancima, Žarko Laketa, direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković i direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, danas su održali sastanak sa predstavnicima Uprave državne granice (DNPAF) u Parizu. Na sastanku su razmatrane teme od zajedničkog interesa, uključujući pitanja o bezbjednosnim izazovima, upravljanju migracijama, krijumčarenju i trgovini ljudima, schengenu i aktivnostima Frontexa. Kroz razmjenu stručnih iskustava, istaknuta je obostrana posvećenost jačanju operativne saradnje.

Direktor Laketa, zahvalio se predstavnicima Uprave državne granice (DNPAF) na pozivu i istakao da je Služba za poslove sa strancima, u potpunosti otvorena za saradnju.

Na sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije GPBiH Dragan Kulić, načelnik Sektora kriminalstičke policije MUP-a USK Jusuf Mešić, predstavnici Uprave državne granične policije u Parizu M. Renaud Bernhardt (contrôleur général, sous-directeur des frontières), M. Stephane Gay (commandant divisionnaire fonctionnel) i M. Guillaume Gallouin (contrôleur général, Directeur national adjoint de la police aux frontières).

Direktoru Laketi, u znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju i podršku uručena je medalja Državne granične policije u Francuskoj.

Comments are closed.