Direktor

┼Żarko Laketa je ro─Ĺen 22. 08. 1965. godine u Nevesinju. ┼ákolu unutra┼ínjih poslova (smjer milicioner ÔÇô tehni─Źar za poslove kontrole saobra─çaja) upisuje 1981. godine u Sarajevu, gdje nakon zavr┼íetka┬á 1985. godine odlazi u Beograd na dalje ┼íkolovanje. Vojnu Akademiju kopnene vojske (smjer Vojnopolicijske specijalnosti)┬á zavr┼íava 1989. godine kada i po─Źinje njegova policijska karijera.


U svom dosada┼ínjem radu obavljao je poslove i zadatke po svim linijama rada, od policajca do razli─Źitih rukovode─çih pozicija: komandir Stanice milicije, na─Źelnik Stanice javne bezbjednosti, inspektor milicije, pomo─çnik komandira, inspektor za suzbijanje op┼íteg kriminaliteta, Komandir voda - vaspita─Ź U S┼áUP, inspektor za kontrolu kretanje i boravak stranca, zamjenik komandira, na─Źelnik CJB, pomo─çnik direktora za organizaciju i operacije Grani─Źne policije BiH.


Za svoj rad na funkciju pomo─çnika direktora za organizaciju i operacije Grani─Źne policije Bosne i Hercegovine od strane Ministarstva sigurnosti nagra─Ĺen je Zlatnom policijskom zna─Źkom.


Funkciju na─Źelnika Centra javne bezbjednosti Trebinje, obavljao u periodu od 01.07.2015. godine, nakon ─Źega od 25. 01. 2019. godine postaje savjetnik ministra Unutra┼ínjih poslova Republike Srpske. Na poziciju savjetnika ministra Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine imenuje se 03. 02. 2020. godine. Savjet ministara Bosne i Hercegovine, na 2. sjednici odr┼żanoj 9. februara 2023. godine, donio je rje┼íenje o imenovanju direktora Slu┼żbe za poslove sa strancima, kojim je imenovan za direktora Slu┼żbe za poslove sa strancima na mandat od pet godina.

O┼żenjen, otac troje djece.