Zamjenik direktora

Almin Imamovi─ç je na poziciju zamjenika direktora Slu┼żbe za poslove sa strancima imenovan Odlukom Vije─ça ministara BiH od 07. decembra 2023. godine.

Na ovu poziciju imenovan je sa mjesta inspektora za strance u Slu┼żbi za poslove sa strancima, koje je obavljao od 2012. godine. Kao vi┼íi stru─Źni saradnik-inspektor za strance radio je u Slu┼żbi za poslove sa strancima od 2012. do 2021. godine u terenskom centru Tuzla kao i ostalim terenskim centrima u BiH, te kao koordinator-inspektor za strance u Privremeno prihvatnom centru Miral - Velika Kladu┼ía 2021. godine i Privremeno prihvatnom centru Lipa - Biha─ç u periodu 2021. do 2023 godine.

Diplomirao je 2003. godine na Univerzitetu u Tuzli. Tokom profesionalne karijere prisustvovao je brojnim konferencijama, seminarima i okruglim stolovima iz razli─Źitih oblasti te zavr┼íio niz specijalisti─Źkih obuka u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH, Obavje┼ítajno-sigurnosne agencije BiH, OSCE-a, US Department of Justice, US Department of State-Bureau of Diplomatic Security, IOM-a, UNHCR-a, UN-đ░ i drugih.