Комесар Управе полиције Кантона сарајево у посјети Служби

Мевлудин Халиловић, комесар Управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево посјетио је данас Службу за послове са странцима и том приликом се састао са директором Слободаном Ујићем. Разговарали су о актуелној безбједносној ситуацији, а везано за повећани прилив и боравак миграната на подручју Кантона Сарајево.

Директор Службе упознао је Комесара Халиловића са тренутном ситуацијом повећаног прилива миграната у БиХ те је истакнуто да је предметом рада Службе од јануара до данас било више од 22.000 миграната. Додао је и да су смјештајни капацитети за мигранте на горњој граници попуњености, те да Служба за послове са странцима, заједно са другим надлежним институцијама и поред отежаних околности, управља миграцијама у БиХ.

Дииректор Ујић посебно је истакао добру досадашњу сарадњу Службе са МУП-а Кантона Сарајево, гдје је у више наврата пружана асистенција припадника полиције Кантона Сарајево приликом предузимања оперативних мјера и радњи из надлежности Службе за послове са странцима. Добра сарадња је резултирала доброј безбједносној ситуацији, безбједности грађана и њихове имовине и малим бројем почињених прекршаја и кривичних дјела од стране миграната.

На састанку је договорен наставак заједничког дјеловања и пружања опетативне подршке припадника МУП-а Кантона Сарајево Служби за послове са странцима нарочито по питањима очувања јавног реда и мира и безбједности на подручју цијелог кантона са нагласком на привремени прихватни центар у Ушивку, те измјештању миграната, који се налазе на јавним површинама, трговима, урбаним дијеловима града, у прихватне центре.

На крају директор Ујић се захвалио комесару Халиловићу и изразио увјерење да ће успјешна сарадња бити и даље настављена.

Comments are closed.