Лице повезано с тероризмом стављено под надзор

Дана 22.10.2017 године, инспектори Службе за послове са странцима, на подручју Бијељине, привели су лице М.И. држављанина Русије, које представља пријетњу по националну безбједност Босне и Херцеговине јер се доводи у везу са тероризмом. Страном држављанину је изречена мјера протјеривања и забрањен улазак и боравак на територији БиХ у периоду од пет година, те је стављен под надзор у имиграциони центар Службе за послове са странцима.

Наведено лице је 14.04.2017 године ухапшено на сарајевском аеродрому јер је Интерпол Москва за њим расписао потерницу због повезаности са тероризмом, те се до јуче налазио на извршавању мјере екстрадиционог притвора по рјешењу Суда БиХ. Како се нису стекли услови за његову екстрадицију у матичну земљу, лицу је укинут притвор, након чега су га инспектори Службе привели и ставили под надзор у Имиграциони центар, обзиром да представља пријетњу по националну безбједност БиХ.

Служба за послове са странцима предузима потребне мјере и радње са циљем удаљења лица М.И. са територије БиХ, те ће исти бити депортован у матичну земљу када се стекну неопходни услови.

Служба ће и у наредном периоду наставити проводити појачане мјере контроле кретања и боравка странаца у БиХ, те својим оперативним дјеловањем давати пуни допринос безбједности БиХ.

Comments are closed.