Настављене активности смјештања миграната

Служба за послове са странцима, уз асистенцију припадника Министарства унутрашњих послова Унско Санског Кантонa и у координацији са међународним организацијама ИОМ-а и УНХЦР-а, наставила је са провођењем одређених активности усмјерених на превоз и смјештај миграната са подручја Бихаћа и Велике Кладуше.
Наведене активности односе се на превоз више од 100 миграната, породица са дјецом, које су боравиле у привременим камповима на подручју Бихаћа и Велике Кладуше, те њихов смјештај у објекат хотела „Седра“ код Цазина. Укупно ће бити смјештено 14 породица из Велике Кладуше и 10 породица из Бихаћа којима ће бити обезбјеђен адекватан смјештај, потребна здравствена заштита, те други неопходни услови за хуман боравак до рјешавања њиховог статуса у БиХ, по поднесеном захтјеву за међународну заштиту – азил.
Предметом рада Службе за послове са странцима, од почетка године до данас, било је више од 9200 миграната. Служба за послове са странцима врши регистрацију миграната, узима њихове биометријске податке те идентификује рањиве категорије посебно водећи рачуна о заштити њихових људских права.

Comments are closed.