Посјета амбасадора Француске Служби

Амбасадор Француске у Босни и Херцеговини Гуиллауме Роуссон посјетио је Службу за послове са странцима и том приликом са директором Службе разговарао је о раду Службе, актуелној сигурносној ситуацији, наставку сарадње између ове двије институције, а посебно су се осврнули на проблем повећаног броја илегалних миграната у БиХ.
Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић упознао је амбасадора Француске са тренутном ситуацијом вишеструког повећања илегалних миграната у БиХ, јер се број миграната у претходној години драстично повећао, а тај тренд се наставио се и у 2018. години. Он је нагласио да је Служба од почетка јануара до данас процесуирала 940 лица која су илегално ушла у БиХ, као и да је углавном ријеч о мигрантима који настоје искористити БиХ као транзитно подручје за прелазак у земље Европске уније. Додао је и да су смјештајни капацитети због огромног прилива миграната на горњој граници попуњености.
Амбасадор Француске у БиХ Гуиллауме Роуссон захвалио се директору на гостопримству и изразио задовољство досадашњом сарадњом између Амбасаде Републике Француске у БиХ и Службе за послове са странцима. Посебно је истакао да је Амбасада Француске у БиХ, у складу са својим надлежностима спремна пружити подршку Служби како би заједно са другим инстутуцијама које се баве питањем миграција успјешно контролисала тренд додатног повећања илегалних улазака и спријечила појаву мигрантске кризе у БиХ.
Ово је прва посјета амбасадора Француске Служби за послове са странцима од јуна прошле године када је преузео мандат амбасадора Републике Француске у Босни и Херцеговини.

Comments are closed.