Посјета заједничке комисије за људска права

Чланови Заједничке комисије за људска права Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине на челу са предсједавајућим Бориславом Бојићем и представницима УНХЦР-а посјетили су данас сједиште Службе за послове са странцима и том приликом су са руководством Службе разговарали о актуелном стању у области миграција с нагласком проблеме повећаног броја илегалних миграната и тражитеља азила у БиХ.

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић упознао је присутне са тренутном ситуацијом по питању вишеструког повећања илегалних миграната у БиХ и изразио забринутост јер се број миграната сваким даном драстично повећава, те је истакао да је потребно оснажити капацитете Службе како би се успјешно носила са доласком новог таласа миграната. Он је посебно нагласио да Служба приликом процесуирања миграната води рачуна о поштовању људских права.

Предсједавајући Заједничке комсије за људска права Борислав Бојић изразио је задовољство досадашњим резултатима рада Службе за послове Посјета заједничке комисијеса странцима, као и спремност да, у складу са надлежностима Комисије, пруже додатну подршку на унапређењу рада Службе.

Представници УНХЦР-а нагласили су да препознају важност улоге Службе за послове са странцима у поступку изражавања намјере за азил у Босни и Херцеговини.

Представници Комисије за људска права и УНХЦР-а посјетили су и Имиграциони центар и упознали се са радом центра и његовим смјештајним капацитетима који су због великог прилива имигранта у Босну у Херцеговину на горњој граници попуњености.

Comments are closed.