Служба открила држављанку Хрватске за којом је расписана Интерполова потјерница

Проводећи појачане оперативне мјере контроле кретања и боравка странаца, инспектори Службе за послове са странцима су открили безбједносно интересантно лице на подручју Бања Луке.

У поступку који је провела Служба за послове са странцима с циљем утврђивања законитости боравка у БиХ, те оперативним радом и провјерама, лице је идентификовано као С. Р. држављанка Републике Хрватске, за коју је утврђено да се налази на међународној потјерници, коју је Интерпол Монако расписао због почињеног кривичног дјела Организовани криминал и тешке крађе.

По прикупљеним сазнањима, страна држављанка је предата Министарству унутрашњих послова Републике Српске које је исту лишило слободе и спровела Суду БиХ, ради провођења екстрадиционог поступка.

Страна држављанка се доводи у везу са безбједносно интересантним лицем којем је Служба за послове са странцима изрекла мјеру протјеривања и стављања под надзор у имиграциони центар Службе, ради кршења имиграционих прописа и утврђивања идентитета, обзиром да исти не посједује идентификационе документе.

Служба за послове са странцима ће и у наредном периоду наставити проводити појачане мјере контроле кретања и боравка странаца у БиХ те својим оперативним дјеловањем давати пуни допринос безбједности БиХ.

Comments are closed.