Комисија за надзор ОБЕ у посјети Служби

Делегација Заједничке комисије за надзор над радом ОСА, на челу са предсједавајућим комисије Николом Шпирићем, посјетила је данас Службу за послове са странцима и састала се са директором Слободаном Ујићем и његовим најближим сарадницима.

На данашњем састанку је разговарано о имплементацији Закона о заштити тајних податка, актуелној мигрантској кризи, приоритетима рада и додатном јачању капацитета Службе.

Чланови Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно безбједносне агенције су истакли висок степен примјене Закона о заштити тајних податка у Служби за послове са странцима, те дали пуну подршку даљем раду Служби за послове са странцима.

Директор Ујић је искористио прилику да упозна чланове комисије о дешавањима у вези са мигрантском кризом и истакао да Служба прати актуелна дешавања у региону везано за руту кретања миграната.

Истакнута је одлична сарадња Службе за послове са странцима са Обавјештајно безбједносном агенцијом, у процесу вршења безбједносних провјера за стране држављане из безбједносно ризичних земаља, као што су Авганистан, Ирак, Сирија, Иран итд., као и за друге стране држављане у поступку одобравања сталног боравка и лица која представљају пријетњу безбједности БиХ. У свим случајевима се примјењује Закон о заштити тајних података.

Директор Ујић се на крају захвалио делегацији Делегација Заједничке комисије за надзор над радом ОСА и подршци у раду и развоју Службе и изразио увјерење да је данашњи састанак допринио бољем разумјевању проблематике по питању миграција у БиХ.

Comments are closed.