Парламентарна комисија у посјети Служби

Делегација Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику Парламентарне скупштине БиХ, на челу са предсједавајућим комисије Бориславом Бојићем, посјетила је данас (09.02.2016. године) Службу за послове са и састала се са директором Слободаном Ујићем и његовим најближим сарадницима.

На данашњем састанку је разговарано о актуелној мигрантској кризи, приоритетима рада и додатном јачању капацитета Службе.

Директор Ујић је упознао чланове комисије о дешавањима у вези са мигрантском кризом и истакао да Служба прикупља обавјештајне податке о могућности промјене рута кретања и усмјеравања миграната ка југу преко БиХ.

Даље чланови заједничке комисије су упознати са приоритетима рада Службе у наредном периоду те је Ујић истакао да је циљ Службе у наредном периоду повећање оперативности рада и јачање информатичких капацитета и информационих система у виду имплементације пројекта Биометрија који подразумјева узимање биометријских података странцима у циљу јачања контроле кретања и боравка странаца.

С тим у вези планирана је израда новог закона о Служби, односно Закона о државној имиграционој агенцији – ДИА, чиме би се омогућила већа оперативност Службе и омогућило да овај орган на најбољи начин одговори актуелним мигрантским изазовима у наредном периоду.

Директор Ујић се на крају захвалио делегацији Заједничке комисије за људска права на посјети и подршци у раду и развоју Службе и изразио увјерење да је данашњи састанак допринио бољем разумјевању проблематике по питању миграција у БиХ.

No Comments Yet.