Посјета аташеа за сигурност амбасаде САД-а

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић и замјеник директора Службе за послове са странцима Изет Низам примили су у посјету Нејтана ел-Хазраија (Натхан Ал-Кхазраји), аташеа за сигурност Амбасаде САД у БиХ.

Директор, Слободан Ујић је истакао изузетну сарадњу која постоји између Владе САД и Службе за послове са странцима, те изразио спремност за даље унапређење сарадње у свим њеним аспектима.

Током састанка директор Ујић је упознао госта са тренутним активностима које Служба проводи из своје надлежности са посебним нагласком на активности везане за актуелну мигрантску кризу.

Натхан Ал-Кхазраји је изразио спремност за даље унапређење односа те изразио пуну подршку раду Служби за послове са странцима. Као примјер добре сарадње истакао је заједничке активности на лоцирању и проналаску бјегунца Мицхаела Роберта Вучића. Ради се о особи за којим је била расписана потјерница у САД-у ради почињених казнених дјела педофилије у више случајева, након чега је осуђен на казну затвора у трајању од деведесет година, а за шта је Служба сигурности Министарства иностраних послова САД-а раније уручила захвалнице припадницима Службе за послове са странцима.

На крају, обје стране су се сложиле да се само заједничком сарадњом и координацијом свих релевантних органа, може успјешно одупријети актуелним безбједносним пријетњама у БиХ.

No Comments Yet.