Удаљено лице које представља пријетњу БиХ

Проводећи појачане оперативне мјере контроле кретања и боравка странаца на подручју БиХ, Служба за послове са странцима је дана 23.06.2015. године изрекла мјеру протјеривања са забраном уласка и боравка у БиХ на период од 5 година држављанки Р. Србије А.Ш. (рођена 1991. године), која је проглашена пријетњом националној сигурности БиХ.

Србијанска држављанка која се доводи у везу са “радикалним сљедбеницима селефизма” у БиХ, лоцирана је од стране инспектора за странце у сарадњи са Обавјештајно-сигурносном агенцијом БиХ на подручју Сарајева те је у циљу осигурања извршења мјере протјеривања те ограничења кретања због пријетње националној сигурности БиХ, приведена и смјештена под надзор у Имиграциони центар.

Именована је у браку са држављанином БиХ Е.Х. који је у претходном периоду био предметом рада Државне агенције за истраге и заштиту, те који је лишен слободе у акцији кодног имена „Дамаск“. Служба је одмах по прикупљању података о њеним активностима које могу нарушити сигурност наше земље, исту процесуирала те се предузимају даље мјере у циљу њеног удаљења из БиХ.

Служба за послове са странцима ће и у наредном периоду наставити проводити појачане контроле кретања и боравка странаца у БиХ те својим дјеловањем давати пуни допринос сигурности БиХ.

No Comments Yet.