Замјеник директора

Мирсад Бузар је на позицију замјеника директора Службе за послове са странцима именован Одлуком Савјета министара БиХ од 12. маја 2017. године.

На ову позицију именован је са мјеста шефа Одсјека за оперативно-обавјештајну подршку у Служби за послове са странцима, које је обављао од 2008. године. Као виши стручни сарадник за послове оперативног рада и планирања радио је у Служби за послове са странцима од 2007. до 2008. године, те на регистрацији тражилаца азила у Сектору за азил Министарства безбједности БиХ у периоду 2005-2007. године. На пословима контроле кретања и боравка странаца радио је у Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево као инспектор-стручни сарадник од 2001. до 2005. године.

Дипломирао је на Факултету политичких наука Универзитета у Сарајеву а постдипломски студиј „Међународна безбједност и дипломатија“ завршио је на Факултету за криминалистику, криминологију и сигурносне студије Универзитета у Сарајеву.

Током професионалне каријере присуствовао је бројним конференцијама, семинарима и округлим столовима из различитих области те завршио низ специјалистичких обука у организацији Министарства безбједности БиХ, ОЕБС-а, Министарства правде САД, Министарства иностраних послова САД - Биро за дипломатску безбједност, ИОМ-а, УНХЦР-а, УН-а и других. Поред наведеног, био је члан више радних група Савјета министара Босне и Херцеговине задужених за израду стратешких докумената.