Ambasador Kuvajta posjetio Službu za poslove sa strancima

Ambasador Kuvajta, Nj. E. Nasser Riden Thamer Almotairi posjetio je danas Službu za poslove sa strancima i sastao se sa direktorom Slobodanom Ujićem.

Direktor Ujić upoznao je ambasadora Kuvajta sa nadležnostima, organizacijom, i funkcionisanjem Službe za poslove sa strancima BiH, te njenim aktivnostima u borbi protiv svih vidova ilegalnih migracija. Ovom prilikom je razgovarano o prioritetima rada i dodatnom jačanju kapaciteta Službe, budućim planovima, kao i o unapređenju saradnje ove dvije institucije.

Izrazivši zadovoljstvo dobrim ekonomskim odnosima koji postoje između BiH i Kuvajta, NJ.E. Nasser Almotairi je istakao kako Bosna i Hercegovina postaje jedna od omiljenih turističkih destinacija za kuvajtske državljane.

Direktor Ujić je istakao da se u Bosni i Hercegovini povećava broj investitora državljana Kuvajta, koji ulažu značajna sredstava širom BiH i zapošljavaju zavidan broj državljana BiH. Služba će, kroz efikasno rješavanje boravišnog statusa stranih državljana i drugih pitanja iz svoje nadležnosti, nastaviti davati svoj doprinos i podršku u radu stranih investitora u BiH.

Sagovornici su se složili da je poštovanje migracionih propisa od izuzetne važnosti za Bosnu i Hercegovinu, te su istakli značaj daljeg razvoja Službe za poslove sa strancima BiH.

NJ. E. Nasser Almotairi se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja ove dvije institucije biti nastavljena, te je pozvao direktora Službe u zvaničnu posjetu Kuvajtu.

Comments are closed.