Direktor ICITAP-a u posjeti Službi

Direktor ICITAP-a u BiH, Charles W. Bennett posjetio je Službu za poslove sa strancima  i sastao se sa direktorom Slobodanom Ujićem.

Obzirom da je ovo prva posjeta direktora ICITAP-a Službi za poslove sa strancima od kada je Slobodan Ujić imenovan za direktora Službe, razgovarano je o  prioritetima rada i dodatnom jačanju kapaciteta Službe, budućim planovima, kao i o unapređenju saradnje Službe sa ICITAP-om.

Direktor Ujić je istakao dobru saradnju Službe sa ICITAP-om koji je u  proteklim godinama bio značajna podrška radu Službe, posebno u jačanju njenih materijalno-tehničkih i kadrovskih kapaciteta. Sve to doprinijelo je ukupnom jačanju kapaciteta Službe za poslove sa strancima  i njenoj efikasnoj borbi protiv ilegalnih migracija.

Na sastanku je razgovarano i o implementaciji projekta Biometrije u Službi za poslove sa strancima koji finansira i implementira ICITAP. U kontekstu navedenog, razgovarano je o potrebama za određenim specijalističkim obukama namijenjenim inspektorima za strance  s ciljem dodatnog unapređenja kvaliteta njihovog rada.

Bennett je rekao da ICITAP stoji na raspolaganju Službi za poslove sa strancima za svaki vid pomoći i podrške, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim sigurnosnim izazovima današnjice. On je čestitao direktoru Službe na imenovanju i poželio uspjeh u budućem radu.

Direktor Ujić se  zahvalio ICITAP-u i Vladi SAD na doprinosu u razvoju Službe i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.