Posjeta atašea za sigurnost ambasade SAD-a

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić i zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Izet Nizam primili su u posjetu Nejtana el-Hazraija (Nathan Al-Khazraji), atašea za sigurnost Ambasade SAD u BiH.

Direktor, Slobodan Ujić je istakao izuzetnu saradnju koja postoji između Vlade SAD i Službe za poslove sa strancima, te izrazio spremnost za dalje unapređenje saradnje u svim njenim aspektima.

Tokom sastanka direktor Ujić je upoznao gosta sa trenutnim aktivnostima koje Služba provodi iz svoje nadležnosti sa posebnim naglaskom na aktivnosti vezane za aktuelnu migrantsku krizu.

Nathan Al-Khazraji je izrazio spremnost za dalje unapređenje odnosa te izrazio punu podršku radu Službi za poslove sa strancima. Kao primjer dobre saradnje istakao je zajedničke aktivnosti na lociranju i pronalasku bjegunca Michaela Roberta Vučića. Radi se o osobi za kojim je bila raspisana potjernica u SAD-u radi počinjenih kaznenih djela pedofilije u više slučajeva, nakon čega je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od devedeset godina, a za šta je Služba sigurnosti Ministarstva inostranih poslova SAD-a ranije uručila zahvalnice pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Na kraju, obje strane su se složile da se samo zajedničkom saradnjom i koordinacijom svih relevantnih organa, može uspješno oduprijeti aktuelnim bezbjednosnim prijetnjama u BiH.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.