Posjeta predstavnika Kraljevine Švedske

Načelnik odjeljenja za nacionalne operacije jedinice za vezu policije Kraljevine Švedske Christer Brannerud i Prvi sekretar Ambasade Švedske, Anna-Karin Hermansson,  posjetili su danas Službu za poslove sa strancima  i sastali se sa direktorom Slobodanom Ujićem i zamjenikom direktora Mirsadom Buzarom.

Razlog posjete predstavnika Švedske jeste otvaranje kancelarije oficira za vezu Kraljevine Švedske u BiH, koja će početi sa radom u aprilu 2018 godine. Oficir za vezu Kraljevine Švedske će biti kontakt osoba u BiH za sve nordijske zemlje, što će značajno povećati mogućnost razmjene informacija i operativnih podataka u interesu obje strane.

Tom prilikom, gosti su informisani o radu Službe za poslove sa strancima, njenim nadležnostima, organizaciji, te o aktuelnoj situaciji po pitanju migracija u BiH, sa posebnim osvrtom na značajno povećanje broja ilegalnih migranata.

Direktor Službe je dao punu podršku radu kancelarije oficira za vezu i izrazio uvjerenje da je otvaranje kancelarije zajednički interes Bosne i Hercegovine i Švedske obzirom brojne poveznice ove dvije zemlje.

Comments are closed.