Ministar Radončić u radnoj posjeti TC Bihać

Ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić zajedno sa najbližim saradnicima, u okviru radne posjete Unsko-sanskom kantonu, posjetio je danas Službu za poslove sa strancima, terenski centar Bihać.

Tom prilikom direktor Službe za poslove sa strancima, Slobodan Ujić, upoznao je ministra sa svim izazovima sa kojima se suočava ovaj terenski centar i Služba za poslove sa strance u cjelini u uslovima povećanog priliva migranata. Ujić je konstatovao da Unsko-sanski kanton koji je u nadležnosti TC Bihać, snosi najveći teret povećanog priliva migranata.

Ministar Radončić je istakao da je zadovoljan radom Službe za poslove sa strancima te da je upoznat sa svim problemima sa kojima se suočava Služba usled migrantske krize, posebno nedostatkom ljudskih kapaciteta, materijalno tehničke opreme i adekvatnih prostorija za registraciju migranata. U narednom periodu će se rješavati navedeni problemi i ovom prilikom istakao da je Služba dobila novih 100M2 kancelarijskog prostora u Bihaću, što će značajno olakšati postupanje Službe u radu sa migrantima.

Na kraju je ministar dao punu podršku radu Službe za poslove sa strancima, te istakao da će ova godina biti još izazovnija u odnosu na prethodne, kada je u pitanju priliv migranata u BiH.

Comments are closed.