Udaljeno lice koje predstavlja prijetnju BiH

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, Služba za poslove sa strancima je dana 23.06.2015. godine izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od 5 godina državljanki R. Srbije A.Š. (rođena 1991. godine), koja je proglašena prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.

Srbijanska državljanka koja se dovodi u vezu sa “radikalnim sljedbenicima selefizma” u BiH, locirana je od strane inspektora za strance u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH na području Sarajeva te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, privedena i smještena pod nadzor u Imigracioni centar.

Imenovana je u braku sa državljaninom BiH E.H. koji je u prethodnom periodu bio predmetom rada Državne agencije za istrage i zaštitu, te koji je lišen slobode u akciji kodnog imena „Damask“. Služba je odmah po prikupljanju podataka o njenim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost naše zemlje, istu procesuirala te se preduzimaju dalje mjere u cilju njenog udaljenja iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.