NASTUPNA POSJETA NJ.E. g. NICOLAAS BUYCKA, AMBASADORA KRALJEVINE BELGIJE U ZAGREBU SLUŽBI ZA POSLOVE SA STRANCIMA

Direktor Službe za poslove sa strancima Žarko Laketa i zamjenik direktora Mirsad Buzar, primili su danas u nastupnu posjetu NJ.E. g. Nicolaas Buycka, ambasadora Kraljevine Belgije u Zagrebu. Na samom početku, Ambasador je čestitao g. Laketi imenovanje na direktorsku poziciju i zaželio mu srećan i uspješan rad.

Tokom sastanka direktor Laketa upoznao je ambasadora Buycka o nadležnostima i postupanju Službe, kako u segmentu regularnih, tako i neregularnih migracija, predstavio aktuelnu migrantsku situaciju u Bosni i Hercegovini, te se osvrnuo na pristup Službe prevenciji i borbi protiv neregularnih migracija.

NJ.E. g. Nicolaas Buyck je naglasio da Ambasada Kraljevine Belgije u Zagrebu konzularno pokriva Bosnu i Hercegovinu, te je u nastavku razgovarano o boravku državljana Belgije u Bosni i Hercegovini i načinu rješavanja njihovih dozvola boravka.

NJ.E. g. Nicolaas Buyck izrazio je zahvalnost na dobrodošlici i izrazio spremnost da se saradnja između Ambasade Kraljevine Belgije u Zagrebu i Službe za poslove sa strancima unaprijedi u narednom periodu.

Comments are closed.