Posjeta ambasadorice Republike Francuske Službi za poslove sa strancima

Ambasadorica Republike Francuske u BiH NJ.E. Christine Toudic, posjetila je dana 19.01.2021. godine sa najbližim saradnicima Službu za poslove sa strancima i sastala se sa direktorom Službe  za poslove sa strancima Slobodanom Ujićem i zamjenikom direktora Mirsadom Buzar.

Direktor Službe za poslove sa strancima poželio je ambasadorici Toudic dobrodošlicu i uspjeh u budućoj diplomatskoj misiji. Ambasadorica Toudic je upoznata sa najznačjanijim aktivnostima Službe za poslove sa strancima kao i o aktuelnoj migrantskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Također, direktor Službe za poslove sa strancima, Slobodan Ujić, naglasio je da je jedan od izazova s kojima se suočava Služba i dalje nedostatak ljudskih i tehničkih kapaciteta. Sagovornici su se složili da je potrebno dodatno jačanje kapaciteta Službe kako bi se još efikasnije odgovorilo na povećan priliv migranata u Bosni i Hercegovini.

Na kraju direktor Ujić se zahvalio ambasadorici Republike Francuske, Christine Toudic, na posjeti te izrazio uvjerenje da će se uspješna saradnja i dalje nastaviti.

Comments are closed.